martes, 18 de diciembre de 2012

El Rosa Serrano o la història d'un col.legi que mai será



         El PP ha votat a Les Corts Valencianes en contra de la construcció del col.legi Rosa Serrano de Paiporta. La ineficiència, la desvergonya i el comportament repugnat dels polítics del govern local, amb el regidor d’educació, Alejandro Gutierrez, i l’alcalde, Vicente Ibor, al cap, ha estat continuada per la gentola que conforma el govern autonòmic.  

        No sé si és correcte anomenar al centre on estudien infantil i primaria més de 200 xiquets de Paiporta “col.legi”, doncs en realitat són un conjunt de barracons ubicats a un solar del poble. Fa quatre anys els menuts, matriculats a l’àntic Ausias March, foren traslladats a uns barracons, el lloc no reunia condicions (al tros de pati no hi ha  cap ombra, i no hi ha gimnàs, ni biblioteca), perquè anava a ser provisional, estarien allí el temps que costara construir una escola nova. Però la Conselleria començà a ajornar els terminis, passaven els anys i els xiquets patien lipotimies a l’estiu, i picadures d’insectes, i Alejandro Gutierrez i Vicente Ibor sempre asseguraven que acabaven de mantindre una reunió amb la Conselleria i que era qüestió de mesos.
Fa un any, davant les accions del pares reivindicant una solución, al ple municipal el regidor d’educació va afirmar que si en sis mesos no havien començat les obres del nou col.legi dimitiria. Entretant, l’oposició (PSOE, Compromís i Esquerra Unida) presentà una proposta per utilizar els diners destinats a la construcció d’un centre cultural, a l’escola, perquè els xiquets no patiren més la situació de precarietat absoluta a la que s’enfrontaven cada dia. El PP local vota en contra al.legant que l’escola s’anava a fer en breu, i no pagava la pena. Fa un parell de mesos, davant la presió ciutadana l’alcade, Vicente Ibor, es desentén de la qüestió i li deixa el “marró” a Alejandro Gutierrez, qui admet que l’escola no es construirà mai. La raó, que els estudis de població indiquen que en uns anys a Paiporta descendirà el nombre de xiquets i no farà falta una nova escola; els que estàn es poden fotre i passar tota la seua etapa escolar a una situació lamentable, de moment, ja els hem ensenyat que ells i la seua educació no són importants. Alguns pares, pocs per a ser sincers, continuaren la lluita i aconseguiren que el problema arribara a Les Corts Valencianes, el resultat, el que ja hem contant, el col.legi mai será perquè el PP ha votat en contra.



        El regidor d’educació, que viu del seu alliberament a l’ajuntament, és a dir, no té altre ofici ni benefici que ser regidor i cobrar un sou, bon sou per a ser una persona sense preparació acadèmica, no ha estat capaç de resoldre el problema educatiu més greu del poble. Tampoc ha dimitit, és clar, la responsabilitat pesa poc davant d’uns diners que li permiteix viure molt còmodament, al cap i a la fi, l’únic que haurà d’aguantar són males cares per part d’alguns pares del poble i …Què és això comparant en haver de buscar-se feina i patir el que pateix la gent normal? Res, per a d’ells és no-res. Perquè ni a Alejandro Gutierrez, ni al senyor alcalde, més preocupat de la seua feina a la diputació que del que passa al seu poble, ni per descomptat, a la consellera d’educació, Maria José Català, els importa el patiment dels xiquets. Perquè quan entren al seu despatx, al que no fa fred en hivern ni calor a l’estiu, no pensen que hi ha persones patint, el turment del seu poble no els lleva el somni, els té igual, la seua vocació de servei públic ni existeix ni ha existit mai, més enllà d’embutxacar-se diners públics tots el mesos. I a mi em bull la sang, perquè a la meua neboda li piquen puces quan ix al pati i pregunta a casa perquè a la seua escola no hi ha gimnàs, perquè es lamentable veure a l’estiu com els xiquets s’amuntonen baix de la canastra de bàsquet buscant l’ombra.

       La justicia terrenal sembla no existir quan no hi ha rentabilitat económica que aprofitar; els responsables, els que malgasten els nostres diners en el seu propi benefici (en factures milionaris a advocats amics, en contratacions d’amics que fan de gerents del nostre ajuntament) continuaràn vivint de nosaltres tan bé com fins ara, però jo, desitje i espere que la justicia universal no deixe que queden impunes, que el seu terrorisme contra la dignitat humana no quede sense càstig